De Historische Groentehof, Beesel-Rijkel


Rijkel 21
NL-5954 NJ Beesel
Tel.: 0(031) 77 - 476 29 16
Fax.: 0(031) 77 - 476 29 14

www.vergetengroenten.nl
www.kookboerderij.nlSamen actief op het platteland
De Kookboerderij is een kookstudio in een boerderij van anno 1900. De boerderij geeft een authentieke, pure sfeer, ook omdat zich hier de Historische Groentehof bevindt. Hier worden historische, bijzondere en zeldzame groentes geteeld. Families, vrienden- vriendinnenclubs, bedrijven of andere groepen zijn samen bezig met goed eten en beleven een gezellige dag in de sfeervolle kookboerderij. Verder kan de Historische Groentehof ook via een leuke rondleiding bezocht worden. Er zijn fietsen te huur en overnachten kan ook, zie www.boerenbed.nl.Openingstijden
Zeven dagen per week
Groepsactiviteiten alleen op afspraak
Terras open op zaterdag en zondag van juni t/m september

Tarieven
Koken in groepen kan al vanaf 22,50 € p.p.
Rondleidingen door De Historische Groentehof (1 á 2 uur):
Alleen rondleiding: 4,00 € p.p incl. onbeperkt koffie/thee. Overige consumpties 1,00 € p.p.
Rondleiding inclusief lunch vanaf 2,00 € p.p. tot 3,50 p.p.extra.
Boerenterras: koffie/thee met worteltaart of appelgebak voor 2,50 € p.p.
Lunch met vergeten groentes al vanaf 7,50 € p.p. en diners vanaf 12,50 euro.
Catering voor (bedrijfs)feesten op aanvraag.


Groepskoken onder begeleiding van een kok
De kookruimtes stralen knusse warmte en gezelligheid uit. Groepen koken in De Kookboerderij onder begeleiding van een kok samen een diner of lunch. Zo beleeft u een bijzonder gezellige dag, middag of avond en bent u samen actief op het platteland. De recepten krijgt u mee naar huis.

Koken met vergeten groenten
Op De Kookboerderij zijn we dag en nacht bezig met groentes. Dat is onze passie. Niet zomaar sla of peentjes, maar met historische, bijzondere en zeldzame groentes. Heerlijk, vers van Hollandse bodem. Naast groentes kookt u uiteraard ook met vlees, kaas, zuivel en samen bakken we vers brood. De recepten zijn veelal uit de periode 1800 – 1930 en uit de Hollandse keuken.

Kookles
Wilt u kooklessen volgen? Dat kan als 10 of meer personen aanmelden die een aantal lessen willen volgen. Indien al datums bekend staan deze op de homepage.Lunches en diners
U kunt ook aanschuiven voor een bijzondere lunch of een apart diner. En onze prijzen zijn niet duur, want we halen veel uit eigen hof.

De Historische Groentehof
Naast De Kookboerderij ligt een voor Nederland unieke tuin: De Historische Groentehof. In deze tuin teelt Jac Nijskens circa 300 rassen historische, bijzondere en zeldzame groentes. Voor groepen geeft hij boeiende rondleidingen langs vele groentes met spannende, grappige en bijzondere verhalen. U ziet (en proeft) bijvoorbeeld zwarte aardappels van voor 1850, oerbietjes uit 1650, Buggenummer Muuske aardappels uit 1872 of Eeuwig Moos uit begin 1800.

Diversen
De kookstudio is ook te huur. De bezetting is maximaal 125 personen.
Voor bedrijfs- of themafeesten verzorgen we bijzondere gerechten met vergeten groentes tot 800 personen.
U kunt op ons bedrijf ook fietsen huren.