Natuurparkcentrum Haus Püllen, Wachtendonk


Instantie: Samenwerkingsverband Naturpark Schwalm-Nette

Feldstraße 35
D-47669 Wachtendonk
Tel.: 0(049) 2836 - 919900
Fax.: 0(049) 2836 - 919901
Mail: wachtendonk@naturparkschwalm-nette.de

www.npsn.de/index/lang/de/artikel/12In een historisch gebouw uit het jaar 1634 wordt de geschiedkundige ontwikkeling van de natuur en het cultuurlandschap in het Nederlands-Duitse Grenspark Maas-Schwalm-Nette door middel van een tweetalige expositie getoond.

Openingstijden:
maart-oktober
dinsdag - vrijdag 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur
zaterdag, zondag, feestdagen 9.00 tot 12.30 en 13.00 tot 17.00 uur

november-februari
dinsdag - vrijdag 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur
zaterdag, zondag, feestdagen gesloten

Entree gratis voor bezoekers en schoolklassen.

Rondleidingen voor groepen op afspraak.
Kosten volwassene 1,50 € p. p., kinderen, studenten, 55+, etc. 1 EUR
Op begane grond staat WC voor rolstoelgebruikers ter beschikking.Sinds 1997 heeft het Duitse Naturpark Schwalm-Nette in Haus Püllen zijn noordelijkste informatiecentrum gehuisvest. Hier is tevens de toerist-informatie van de gemeente Wachtendonk gevestigd.

In de foyer wordt informatie verstrekt over de bezienswaardigheden in Wachtendonk en het Grenspark Maas-Swalm-Nette . Hier zijn publicaties over wandel-, fiets- en kanoroutes en overnachtingsmogelijkheden in de streek verkrijgbaar.

Een gratis te bezoeken film over het park laat de bezoeker kennis maken met de rijkdom, bijzonderheden en schoonheid van natuur, cultuur en landschap in het Grenspark. De tentoonstelling beschrijft in zowel de Duitse als gedeeltelijk de Nederlandse taal de geschiedkundige ontwikkeling van de natuur en het cultuurlandschap in het Grenspark. Via een reis door de tijd ervaart de bezoeker hoe het landschap tussen de ijstijd en heden onder invloed van het klimaat, de rivieren, de vegetatie en de mens veranderd is.

Pedagogisch geschoolde medewerkers begeleiden op aanvraag rondleidingen door de tentoonstelling en de heemtuin voor schoolklassen en groepen, ook voor blinden en slechtzienden.