Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette is gelegen op de grens van de Provincie Limburg met het Duitse deelstaat Nordrhein- Westfalen in de driehoek tussen de steden Roermond, Venlo, Mönchengladbach (D).
Tot het Grenspark behoren het Duitse Naturpark Schwalm-Nette en de Nederlandse gemeenten Beesel, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Venlo.
Grenspark beleven

Nieuw boek: Natuur voor elkaar

Nieuw boek: Natuur voor elkaar

"Natuur voor elkaar - in het Grenspark Maas-Swalm-Nette", een rijk geïllustreerd boek over de geologie en 21 natuurgebieden aan weerszijden van de grens met mooie wandelroutes.
Een coproductie van Duitse en Nederlandse auteurs en fotografen, ondersteund door tal van sponsor.s
INFO en DOWNLOAD KAARTEN

Unique in Europa

Unique in Europa

Yipee!! Het Grenspark MSN is voor de derde keer door de Europarc Federation als Transboundary Park gecertificeerd. Dat zijn de natuur- en nationale parken in Europa waar bij uitsteek grensoverschrijdend wordt samengewerkt.
Onze secretaris, Leo Reyrink, ontving de oorkonde in september tijdens de Europarc conferentie in Portugal. Een deel van Europa

Premiumwandelen in het Grenspark

Premiumwandelen in het Grenspark

Drie dagen wandelen op premiumroutes
Welkom in het wandelparadijs „Water.Wandel.Wereld“ met schitterende paden die u midden door de natuur van de Niederrhein en Midden Limburg leiden.
Inclusief: overnachting, ontbijt, 1 x lunch rsp. koffie/taart, infopakket, parkeerplaats
Arrangement te boeken via 2-Land naar de Water.Wandel.Wereld

De Nationaalparkregio MeinWeg

De Nationaalparkregio MeinWeg

De Meinwegregio is gelegen in de gemeenten Roermond en Roerdalen en de Duitse gemeenten Wassenberg, Wegberg en Niederkrüchten.
De naam Meinweg duidt op het gemeenschappelijk gebruik van het gebied door Nederlandse en Duitse kerkdorpen vanaf de Middeleeuwen.
Door het gebied lopen prachtige fiets- en wandelroutes. verder naar Nationaalparkregio

Een dagje uit - Onbegrensd genieten tussen Rijn en Maas

Een dagje uit - Onbegrensd genieten tussen Rijn en Maas

Het verlangen om de dagelijkse sleur weer eens te ontvluchten en te relaxen, is groot. Op de pagina van Onbegrensd genieten vindt u spannende, afwisselende ideeën voor een dagtocht: sportief, cultureel of in de natuur. Voor iedereen is er gegarandeerd een passend programma, voor jong en oud, groot en klein. Als u op ontdekkingstocht wilt gaan, bent u in het Nederlands-Duitse grensgebied op de juiste plaats.
Grenspark beleven

Activiteiten