Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette ligt op de grens van de Provincie Limburg met het Duitse deelstaat Nordrhein- Westfalen tussen Susteren, Leudal, Venlo en Mönchengladbach.
Tot het Grenspark behoren het Duitse Naturpark Schwalm-Nette en de Nederlandse gemeenten Beesel, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Venlo. Grenspark beleven

Langs sporen – biografie van een landschap

Langs sporen – biografie van een landschap

Ontdek het Grenspark Maas-Swalm-Nette met de app “Langs sporen - biografie van een landschap”.
Meer dan 370 “Points of Interest” met geschiedenis en verhalen die je via een praktisch navigatiesysteem al wandelend of fietsend kunt ontdekken.
Download de app via Play Store (Android) of App Store (iOS)
naar de website langs sporen
bekijk film
info over project

Natuur voor elkaar

Natuur voor elkaar

"Natuur voor elkaar - in het Grenspark Maas-Swalm-Nette", een rijk geïllustreerd boek over de geologie en 21 natuurgebieden aan weerszijden van de grens met mooie wandelroutes.
Een coproductie van Duitse en Nederlandse auteurs en fotografen, ondersteund door tal van sponsors.
Info en Download Kaarten

Premiumwandelen in het Grenspark

Premiumwandelen in het Grenspark

NIEUW - Ontdek de premiumwanderoute Arcen in de Maasduinen.Wandel.Wereld!
En wees welkom in het wandelparadijs Water.Wandel.Wereld met schitterende paden die u midden door de natuur van de Niederrhein en Midden Limburg leiden. Wie iets bijzonders in deze regio wil beleven heeft nu de keus uit negen wandelroutes, die met een unieke en afwisselende flora en fauna in elk jaargetijde fascineren.
Premiumwandelroutes

Unique in Europa

Unique in Europa

Het Grenspark MSN is door de Europarc Federation voor de derde keer als Transboundary Park gecertificeerd. Dat zijn de natuur- en nationale parken in Europa waar bij uitsteek grensoverschrijdend wordt samengewerkt.
Met een Duits-Nederlands projectbureau en een grensoverschrijdend samenwerkingsverband bestaand uit Duitse en Nederlandse leden is het Grenspark Maas-Swalm-Nette een unieke samenwerkingsvorm in Europa op het gebied van natuur en recreatie.
Over ons
[https://www.europarc.org/network/transboundary-network/ Transboundary Parcs]
Onze vrienden in Europa

Nationaalparkregio De MeinWeg

De Meinwegregio is gelegen in de gemeenten Roermond en Roerdalen en de Duitse gemeenten Wassenberg, Wegberg en Niederkrüchten.
De naam Meinweg duidt op het gemeenschappelijk gebruik van het gebied door Nederlandse en Duitse kerkdorpen vanaf de Middeleeuwen.
Door het gebied lopen prachtige fiets- en wandelroutes.


Activiteiten