Keramiekcentrum Tiendschuur, Venlo-Tegelen


Instantie: Stichting Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen

Kasteellaan 8
NL-5932 AG Tegelen
tel: 0(031)-77-3260213
fax: 0(031)-77-3260214
e-mail: info@tiendschuur.net

www.tiendschuur.netHet Keramiekmuseum toont zowel historisch als hedendaags keramisch werk. De historische collectie biedt een boeiende blik op de Tegelse kleiwaren-nijverheid in de afgelopen eeuwen.

Openingstijden:
maandag gesloten
dinsdag - zaterdag 14.00 - 17.00 uur
zondag 11.00 - 17.00 uur

Entree:
Engelse Tuin
Entree gratis

Keramiekmuseum
Volwassenen 2,50 EUR
Kinderen van 4 tot 12 jaar 1,50 EUR
groepen meer dan 20 personen 1,75 EUR p.p.Het Keramiekmuseum toont werk vanaf de Romeinen, die hier als eersten hun Tegula (platte dakpan) produceerden, tot en met het laatste fijn-keramische werk uit het atelier van de fabriek Russel-Tiglia (40er t/m 60er jaren).
De hedendaagse collectie groeit gestaag en bevat onder meer werk van toon aangevende keramisten uit de regio tot ver buiten de grenzen. Waaronder Joop Crompvoets, Jill Crowley, Jean Fontaine, Richard Godfrey, Siegfried Gorinskat, Niek Hoogland, Hein Severijns en Johan van Loon.

Vier keer per jaar worden er exposities georganiseerd met hedendaagse en internationaal hoogstaand keramische kunst.

Het gebouw van de Tiendschuur is gelegen op het prachtige landgoed Chateau de Holtmühle in een idyllische natuurlijke omgeving. Hier bevinden zich ook een nostalgische Engelse tuin en een bijzondere kruidentuin. De koks van het restaurant "Die alde Heerlickheijt" in Chateau de Holtmühle gebruiken de verse kruiden uit deze tuin voor hun gerechten. De tuinen zijn vrij toegankelijk.

De Tiendschuur, bij het Kasteel Holtmühle, is schitterend in een groene omgeving gelegen en alleen al vanwege zijn tuinen een bezoek waard.